letko.net

Nacházíte se: letko.net > Fotoalbum > Bamberg

Bamberg


Poslední týden naší dovolené jsme věnovali návštěvě mého kamaráda z Německa, kterého jsem potkal ve Finsku. Počasí se nám sice trochu pokazilo, ale my se tím rozhodně nenechali zkazit náladu.

září 2007


Přivítání

Přivítání

Stefan nás přivítal velmi vřele. Dobré jídlo a pití jen podtrhli příjemně strávený večer.


Bamberg

V Bambergu se nachází 9 pivovarů a každý z nich produkuje několik druhů piv, uznejte sami, že jsem nemohl během týdne všechny vyzkoušet.

Bamberg
Univerzita

Univerzita

Univerzita v Bambergu je rozprostřena v několika budovách po celém městě. V centru okupuje i staré budovy jako je tahle, nebo například již nefungující kostel, z nějž je teď přednášková aula.


Malé Benátky

Této části města se říká Malé Benátky. Kousek dál jsem viděl i loďky, které nápadně připomínali gondoly.

Malé Benátky
Neznámý jezdec

Neznámý jezdec

V místní katedrále je velmi slavná socha jezdce na koni. Jestli jsem to správně pochopil, tak je na ni zajímavé hlavně to, že se neví, kdo je oním jezdcem.


Katedrála

Katedrála sama o sobě je velkým zážitkem. Je zde například pochován předchozí papež německé národnosti.

Katedrála
Aprílové počasí

Aprílové počasí

Během návštěvy centra města jsme asi dvakrát zmokli. Mezi tím ale svítilo sluníčko - prostě hotový apríl.


Radnice

Další pozoruhodností Bambergu je radnice. Celkem hezká kamená budova, ve které je dnes muzeum, má z pro mne nepochopitelného důvodu k sobě přistavěnu jakousi hrázděnou příšernost.

Radnice
Norimberg

Norimberg

Cestou ke Stefanovým rodičům se zastavujeme na jedno odpoledne v Norimbergu. Procházíme si město, hrad i jeho zahrady.


Koloseum

Pak využíváme MHD a jedeme se podívat na obrovské nedostavěné konferenční centrum, které tu za druhé světové války nechal budovat Hitler. Bylo tak velké, že se mi ani nevešlo na fotku, a tak použiji fotku na druhou.

Koloseum
Jezera a ptačí rezervace

Jezera a ptačí rezervace

Následující den nás Stefan vzal na prohlídku místních jezer Altrnuhlsee a Brombachsee, která byla uměle vybudována, aby napájela kanál propojující povodí Dunaje a Labe.


Rozhledna

Na menším z obou jezer byla uměle vybudována soustava ostrůvků, které nejsou přístupny lidem. Byla tu zřízena ptačí rezervace, a jak jsme se mohli přesvědčit ptákům se tu opravdu daří. A nejen jim, viděli jsme tu i čerstvé výsledky práce bobrů.

Rozhledna
Pivo

Pivo

No a večer si po výtečné domácí kuchyni dávám další pivo. I tak jsem jich ochutnal žalostně málo a budu se sem muset někdy vrátit.

Naposledy zmeneno: 1. září 2007
Zobrazeno: 3170
Jedu na LETCo. enginu. Zdeněk Letko (2005-6)