letko.net

Nacházíte se: letko.net > Fotoalbum > Seattle

Seattle


V práci se mi zadařilo a byla z toho publikace na workshopu, který se konal v Seattlu (USA). Po šíleně dlouhé cestě přes Vídeň a Frankfurt jsem se tedy vyskytl v zemi za velkou louží. Času moc nebylo, a tak ani fotek moc není.

červen 2008


Ubytování v hotelu Hilton

Ubytování v hotelu Hilton

Organizátoři mi poskytli ubytování přímo v konferenčním hotelu, kterým byl hotel Hilton přímo v centru Seattlu. Na imigračním mi sice nevěřili, když jsem jim řekl, kde budu bydlet. Mělo to jen jednu nevýhodu, tuto postel jsem musel sdílet ještě s jedním studentem.


Výhled ze restaurace hotelu

Hotel měl ve své dolní polovině parkovací dům, a tak měl člověk z pokoje krásný výhled. Konferenční raut se konal v hotelové restauraci, která byla v nejvyšším poschodí. Na fotce jsou okolní mrakodrapy a vzadu vykukuje symbol Seattlu - rozhledna.

Výhled ze restaurace hotelu
Výhled na druhou stranu

Výhled na druhou stranu

Americké autostrády jsou opravdu velkolepé. Stejně jako spousta dalších věcí. Je vidět, že tu vyrůstali v dostatku místa, vody, atd.


Pohled z hladiny

Doprovodný program workshopu PADTAD vrcholí společnou cestou obojživelným vozidlem nejdříve po ulicích centra. Potom odjíždíme z města a nakonec se vydáváme do vody.

Pohled z hladiny
Přístav

Přístav

Projížďka nakonec končí opět na souši na břehu místního jezera, které je propojené s Tichým oceánem. Pohled na centrum z mola.


Druhý hotel

Na poslední noc mi již nebylo poskytnuto ubytování, a tak se stěhuji do mnohem levnějšího hotelu. Vzduch je trochu zatuchlý, pokoj toho evidentně už hodně zažil a velmi dlouho mi trvalo, než jsem zjistil, jak funguje sprcha.

Druhý hotel
MHD pod zemí

MHD pod zemí

Odpoledne se jdu projít, abych zjistil odkud mi jede autobus na letiště. Centrem města vedou tunely, ve kterých nejezdí metro, nýbrž klasické autobusy a možná i tramvaje, ale ty jsem tam neviděl.


Místní symbol

Symbolem Seattlu se stala tato rozhledna - aspoň podle počtu upomínkových předmětů s jejím vyobrazením. Nahoře je restaurace a vyhlídka, ale tolik času jsem zase neměl.

Místní symbol
Západ slunce

Západ slunce

Můj krátký výlet na druhou stranu zeměkoule se chýlí ke konci. Na molu si užívám západ slunce. A co si myslím o USA? Děkuji, ale raději zůstanu v Evropě. Amerika mi opravdu k srdci nepřirostla.

Naposledy zmeneno: 10. června 2008
Zobrazeno: 2268
Jedu na LETCo. enginu. Zdeněk Letko (2005-6)